martes, 24 de mayo de 2011

UNA REFLEXIÓ DELS RESULTATS DEL PARTIT SOCIALISTA EN LES ELECCIONS MUNICIPALS A TURÍS.


Amigues i amics, els socialistes de Turís volem agrair la participació ciutadana en estes eleccions i felicitar-nos per les bones formes que han imperat al llarg del dia D en les tres formacions polítiques municipals que es presentaven al nostre poble.
També, un breu anàlisi dels resultats electorals obtinguts per la nostra candidatura a Turís ens porta a pensar que existeixen unes quantes raons per interpretar-los:
  • En primer lloc era molt difícil fer una tercera i sobtada transició en el nostre partit i encarar com cal la precampanya electoral. Són huit legislatures les que hem estat els progressistes al govern de Turís amb dos alcaldes diferents; aconseguir la victòria amb un nou candidat era una tasca meritòria i il·lusionant,  però sense enganyar-nos, molt difícil.
  • En segon lloc era complicat mantenir-nos al marge de l’onada crítica amb el govern central pels efectes de la crisi econòmica; encara que no compartim com és evident les raons de la insatisfacció en part de la ciutadania, doncs justament han estat les polítiques neoliberals i especulatives arreu del món i la poca crisma en la construcció al nostre país en altres temps, el que ens ha portat on estem ara.
  • En tercer lloc i lligada a l’anterior, ens ha afectat la precària situació econòmica que sofreixen les Administracions, agreujat pel trànsfuga que ens dificultava la gestió al darrer any i que va complicar més encara les coses.
  • En quart lloc i simplificant-ho amb excés, després de les sis majories absolutes que tinguérem els socialistes del poble, en les dues darreres legislatures sense aconseguir-les entràrem en una etapa en la que ens era beneficiós, políticament parlant, l’existència d’una dreta alternativa al PP per dificultar el seu triomf amb majoria absoluta. Però en estes eleccions eixa força política ha perdut nombrosos electors que han tornat a votar al PP, destí natural de la majoria d’esta gent.
  • I en cinquè lloc, i fent una mica d’autocrítica, hem patit una deficitària rendabilització de la gestió governamental, perquè d’alguna manera no s’ha fet arribar als ciutadans i ciutadanes la importància de les grans obres que hem dut a terme en esta legislatura i que tant de benefici han reportat al nostre municipi.
Bé, malgrat tot els resultats no han estat bons però tampoc catastròfics com alguns esperaven. Els socialistes sabem estar al govern i a l’oposició, i això anem a fer: una política constructiva d’ajut en totes les obres i serveis que siguen beneficioses per al nostre municipi, amb una contundent oposició a totes les iniciatives conservadores que perjudiquen el benestar dels veïns i veïnes de Turís.
32 anys, eixe temps hem estat al capdavant del govern del nostre poble nadant riu amunt, això ho diu tot. Ens queda l’orgull d’allò que hem aconseguit fer en aquests anys, transformant el nostre municipi com mai s’havia fet abans, aconseguint que la nostra gent visquera més còmodament i millor. 32 anys de satisfaccions que ens quedaran per sempre. Moltes gràcies a totes i tots pel vostre suport incondicional al llarg d’este temps. Una forta abraçada a cadascú de vosaltres i endavant!
Juan Ramón Martínez Barberá.

socialistes de Turís