domingo, 15 de mayo de 2011

Vídeo Ítaca



ÍTACA (Poema de Kavafis)
És un poema molt simbòlic que explica l’empresa d’un viatge cap a un destí i els entrebancs que ens podem trobar pel camí, dificultats que ben enteses ens fan forts i ens fan superar qualsevol obstacle mentre anem cap al nostre lloc desitjat. El poema ens transmet la importància del trajecte, de la nostra capacitat per anar endavant i enriquir-nos amb les experiències que anem vivint anant anant.
Per a nosaltres eixe destí és un Gran Poble, i pel camí fem tot el que podem perquè es visca millor a Turís, disfrutem de cada cosa que aconseguim, ens satisfà cada objectiu complit, vivim el nostre poble en positiu.
Una legislatura no és fàcil. Qui ha dit que ho és? Com res en esta vida, però tenim l’experiència de molts anys a l’esquena en el nostre grup i la il·lusió d’una candidatura completament renovada en la que tots ens presentem per primera vegada; i com no, el suport de la gran majoria de la gent del poble a un candidat de “a peu” que es guanya a la gent, comprén i sap dels seus problemes, coneix l’essència del poble, és crític i també sap obrir-se a allò nou, al progrés, a les noves maneres de pensar i a les necessitats de la joventut.
El diumenge agafem una nova senda cap a la nostra Ítaca particular, encetem noves il·lusions, ens mouen nous reptes... I com ens aconsella el poema, no tenim por, perquè no hem de témer les inclemències si ens mantenim ferms en el nostre trajecte i sabem traure les experiències positives. Els monstres negatius, els qui viuen en la foscor apartats de la llum, no ens fan por i no ens faran perdre el nord. Perquè, de fet, la idea d’arribar és la que a totes i a tots nosaltres ens ha mogut i ens mou a fer, a millorar, a protestar, a demanar “als de dalt”, siguen del color que siguen. Sempre hem aconseguit allò que ens hem proposat, i ho seguirem fent gràcies a la força que ens dóna la nostra utopia realitzable.
Eixa idea d’arribar al destí que desitgem és la que ens regala les experiències enriquidores, l’aprenentatge , el present que hem de saber aprofitar perquè és el que dóna vertader sentit al que vivim cada dia. Una mare amb els seus xiquets en un nou parc, uns amics fent gimnàstica al nou gimnàs, un somriure d’una persona major al Centre de Dia, eixes coses són les que ens volem trobar pel camí que anem fent...
Nosaltres fem un crit als veïns i veïnes perquè volem continuar  fent el Gran Poble. Eixa és la nostra il·lusió, el viatge cap a la nostra Ítaca, que ens farà forts perquè avancem més encara.
Isabel Guaita Hernández i Paula Mateu Miralles